5-26 юли   През юли австрийският културен павилион Fluca ще гостува на

...
5-26 юли
 
През юли австрийският културен павилион Fluca ще гостува на
Коментари Харесай

Австрийският културен павилион Fluca гостува на Пловдив

5-26 юли

 

През юли австрийският културен павилион Fluca ще гостува на Пловдив. Тазгодишната стратегия се открива на 5 юли от 21 ч. с празненство за откриването на изложбата " ФОН: Млади създатели от Пловдив ". Музикалната селекция ще бъде формирана от участващите създатели - Мич Брезунек, Мартина Вачева, Димитър Генчев, Велизар Димчев, Явор Костадинов, Любомир Кръстев, Трифон Ташев, Вълко Чобанов, Димитър Шопов. 

На 6 юли аудиовизуалното прекарване ще продължи с техно пърформанс на австрийския диджей Лена Ка. Известна с гиговете си във виенските клубове, Лена приключва и докторантура в Академията по изящни изкуства във Виена, отдадена на отношението сред образните изкуства и електронната музика. 

Във вечерта на 11 юли феновете ще видят The Congo Tribunal - филм, получил интернационално самопризнание с отразената употреба на труда в африканската страна Конго, на границата сред документалистиката и художествената небивалица. 

В средата на месец юли австрийският куратор Урсула Мария Пробст ще показа плановете " Транскултурна равноправност " и " Здравей, обща земя! ", които имат особено място на сцената на Fluca. " Транскултурна равноправност " от 2013 година насам показва не-австрийски художници, живеещи във Виена. Публиката ще има опция да се запознае със специфичния асортимент от творби и пърформанси на гостуващи актьори, а вечерта ще продължи с прожекции на къси филми, основани към плана. 

На 18 юли в специфичното пространство ще се състои прожекция на филми за създателите на изложбата " ФОН: Млади създатели от Пловдив ". Темата ще бъде доразвита в панелна полемика с галеристката Веселина Сариева и създателите.

Изложбата " Какво е да спечелиш? Няма " нова договорка ", включваща работи на Сергей Киршенко, Соня Лаймер, Сузи Легер, Якоб Нойлингер, Female Obsession, ще бъде показана на 19 юли от Урсула Мария Пробст и Якоб Нойлингер. Малко по-късно двамата ще пускат музика за публиката на Fluca. 

На 24 юли павилионът ще посрещне " Диагонале " - най-големия фестивал на актуалното австрийско кино, който се организира всяка година в Грац. Ще бъдат показани 7 пробни кино лентата на Йохан Лурф. 

На 26-и номадската, основана във Виена, артистична организация Golden Pixel Cooperative ще показа своята нова кино стратегия Weisses Licht. Катарина Свобода и Лиза Трутман ще споделят най-интересното от пътя на организацията, която насърчава основаването на кино продукция от дами художнички.  
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР